S Vitamini
Kükürt, vücudun bakterilere karşı direncini arttırdığı için sağlık için gereklidir. Kanı temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanılan, safra salgılanmasını uyaran, yaşlanma sürecini yavaşlatan, insan vücudunu radyasyon ve hava kirliliğinin zararlı etkilerinden koruyan ve mitokondrinin enerji üretmek için elektron transferine yardımcı olan bir bileşiktir. Kükürt eksikliği çok yaygındır ve insanlarda obezite, kalp hastalığı, sürekli yorgunluk ve Alzheimer hastalığı gibi hastalıklara neden olur. Kolesterol ve kükürt ilişkilidir. Deri yüzeyinde güneş ışığı ile D vitamini üretimi, kolesterol ve kükürt seviyesini etkiler. Yumurta, soğan, sarımsak, pırasa, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, Brüksel lahanası, susam, kereviz, kuşkonmaz, rezene bol miktarda kükürt içerir.
5/5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0Shares