Vitamin c

C vitamini, hücrelere zarar verebilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren molekülleri nötralize eden bir antioksidandır. C vitamini yönünden zengin besinler ağız, yemek borusu, mide ve meme dahil olmak üzere bazı kanser riskini azaltabilir, kataraktı önleyebilir ve yaraların iyileşmesine ve kolajen üretilmesine yardımcı olabilir. Eksikliğinde diş etlerinde kanama ve enfeksiyon, kuruluk ve saç dökülmesi, göz kuruluğu, kansızlık, gecikmiş yara iyileşmesi ve artmış kemik kırılganlığı görülür. Uzun vadeli eksikliği iskorbüt hastalığına neden olabilir. Dolmalık biber, kivi, portakal, greyfurt, çilek, Brüksel lahanası, kavun, brokoli, tatlı patates, ananas, karnabahar, lahana, limon suyu ve maydanoz C vitamini içerir.

5/5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0Shares